Met Rajan (©AFP)
Met Rajan (©AFP)

Kvoterbekovi kao alva: Met Rajan stigao u Koltse

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 21:22

Posle 14 godina u Atlanti veteran menja sredinu i dolazi u Indijanapolis koji je dao Falkonsima pika treće runde drafta ove godine. Zamena za „Ledenog Meta“ je Markus Mariota. Džejmis Vinston ostaje u Sejntsima

Spektakularna pijaca kvoterbekova u NFL-u. Nikad više promena. Veliki broj franšiza se odlučilo da malo „promeša“ karte. Posle trejdova Rasela Vilsona iz Sijetla u Denver, Karsona Venca iz Indijanapolisa u Vašington, Dešona Votsona iz Hjustona u Klivlend, novi bum "preko bare" – Met Rajan je novi vođa napada Koltsa.

Posle 14 godina u Atlanti, „Ledeni Met“ se seli u Indijanapolis koji je dao Falkonsima pika treće runde na ovogodišnjem draftu. Tim iz Džordžije kreće u rekonstrukciju tima, želeli su da se oslobode doskorašnjeg lica franšize zbog velikog ugovora koji opterećuje budžet, pa su Koltsi dobili odličnog kvoterbeka za malu cenu.

Izabrane vesti

Indijanapolis i petu sezonu zaredom kreće s novim kvoterbekom. Rajan je bio MVP 2016. godime. Vodio je te sezone Atlantu do Superboula, kada je izgubila u kultnoj borbi za trofej Vinsa Lombardija od Nju Inglanda – 28:34, iako je sredinog trećeg perioda igre imala prednost od 28:3. Posle toga poraza, kola su krenula nizbrdo. Prošle godine Falkonse je napustio Hulio Džons, a sada kreće nova era. Odmah posle trejda, Atlanta je reagovala i dovela Markusa Mariotu, nekadašnjeg drugog pika na draftu, koji je posle razlaza s Tenesijem poslednje dve sezone bio rezervni kvoterbek Las Vegas Rejders. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

01.30: (1,75) Dalas (12.5) Minesota (2,30)

Rajan dolazi u odličnu ekipu koja je prošle sezone na nesrećan način ostala bez plej-ofa. Ceh je platio Karson Venc. Odbrana je granitna, pojačana za Janika Ngakua koji je stigao iz Rejdersa. U napadu, mnogo toga će da se vrti oko prošle sezone najproduktivnijeg raning beka lige Džonatan Tejlora. Fale elitni risiveri, a možda bi Hulio Džons mogao da bude rešenje i da opet sarađuje s Rajanom jer je slobodan agent posle otkaza u Tajtensima.

Spekulisalo se poslednjih dana da će Koltsi da izaberu Bejkera Mejfilda, ali su se odlučili za Rajana koji bi mogao da napravi bum s Koltsima koji igraju u jednoj od najslabijih divizija u NFL, Jugu AFC-a gde su još Tenesi, Hjuston i Džeksonvil.

Atlanta i Nju Orleans su prethodnih dana jurili Dešona Votsona, ali je on odabrao Klivlend. Sejntsi su potpisali Džejmisa Vinstona na dve godine za 28.000.000 dolara, od toga 21.000.000 zagarantovanog novca. On je bio naslednik Drua Brisa u franšizi iz Luizijane, ali se povredio na sredini prošlog šampionata. Sada je u fazi oporavka od operacije ligamenta kolena i očekuje se da će biti spreman za početak septembra i novu sezonu u omiljenom sportu Amera.

Narednih dana se očekuje da dođe do trejda Bejkera Mejfilda. Nekada prvi pik na draftu najbliži je Sijetlu, dok startnog kvoterbeka nema ni Karolina.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------


tagovi

američki fudbalNFL ligaNFLMet RajanAtlanta FalkonsIndijanapolis Kolts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara